Certificeringen

De Halm heeft een lange historie als het gaat om certificeringen. In de jaren ’70 en ’80 liep het bedrijf zelfs voor de certificeringen uit; er werd al biologisch en duurzaam geproduceerd voordat er zelfs al certificeringsorganen bestonden. Eén van de oprichters van De Halm is zelfs betrokken geweest bij de oprichting van de voorloper van SKAL.

Naast het bio-certificaat is De Halm ook al jaren FSSC22000 gecertificeerd. Dit voldeed bij alle klanten; echter wil De Halm óók richting hen voor de muziek uit blijven lopen. Begin 2020 werd het traject voor IFS dan ook ingezet. Afgelopen april vond de audit plaats. En wel naar volle tevredenheid van de auditors; er werd maar liefst een score van bijna 99% behaald waardoor het een ‘Higher Level’ certificering is! Een duidelijk teken; de kernwaardes van De Halm (kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid) worden niet alleen intern breed gedragen, maar geven ook naar buiten toe een duidelijke boodschap af.

Naast IFS Food ‘Higher Level’ is De Halm tevens biologisch, EKO, Fairtrade, glutenvrij en vegan gecertificeerd.

Certificaten downloaden

WAAROM KIEZEN VOOR DE HALM

Biologisch sinds 1977

Wij produceren biologisch en duurzame producten om zo de wereld te voorzien van een hogere biodiversiteit.

Compleet ontzorgde private label

Doordat wij de productie van begin tot eind in eigen handen hebben kunnen wij uw private label compleet bontzorgen.

Glutenvrij

Wij beschikken over een aparte glutenvrije productieruimte en lijn voor het maken van glutenvrije vlokken zoals o.a. haver, boekweit, gierst, quinoa, mais, rijst. Op deze manier kunnen we garanderen dat het product glutenvrij is. U kunt hiervoor ook zelf de granen aanleveren

Het beste van dichtbij

Voor onze eigen merken gaan namelijk niet voor het goedkoopste van ver weg, maar voor het lekkerste van dichtbij!

Kwaliteitsgericht

Omdat wij onze productie vanaf de oogst tot en met het verpakken in eigen hand hebben kunnen we onze kwaliteit waarborgen. Hiervoor zijn wij o.a. IFS higher level gecertificeerd. Kijk voor meer info op onze speciale pagina over certificeringen.

Productie op groene energie

Wij produceren 100% op groene energie en in gedeeltes van ons productieproces hergebruiken we de warmte die vrij komt bij onze processen. Daarnaast proberen we zo weinig mogelijk energie te verspillen want de groenste stroom is de stroom die je niet gebruikt. Op deze manier proberen we bij te dragen aan een beter milieu

Receptontwikkeling in eigen huis

Suikerarme producten zijn in trek, sporters gaan voor extra eiwitten en sommige consumenten zijn weer op zoek naar vezelrijke producten. Samen met jou kunnen we een recept op maat ontwikkelen die past bij jouw doelgroep.

Van portieverpakking tot bulk

Omdat wij onze productie vanaf de oogst tot en met het verpakken in eigen hand hebben kunnen we onze kwaliteit waarborgen. Daarnaast beschikken we ook over een aantal kwaliteitscertificaten.