Sport en sponsoring

De producten die bij De Halm worden gemaakt zijn niet alleen lekker, maar vaak ook nog heel gezond. Neem bijvoorbeeld de enkelvoudige vlokken zoals havermout- en havervlokken, maar ook de muesli’s (notenmuesli, muesli met fruit, speltmuesli extra rijk). De gezonde eigenschappen en voedingswaarden zijn interessant voor diegenen die extra goed op hun voeding letten zoals mensen met speciale diëten, of sporters.

Team Sunweb

De Halm is sinds enkele jaren actief betrokken bij sporters en hun teams. wielerploeg Team Sunweb is zo’n voorbeeld. Tijdens trainingsstages en koersen in binnen- en buitenland staan de biologische ontbijtproducten steevast op de ontbijttafel van de renners en rensters. Afgelopen jaar is de samenwerking met Team Sunweb geïntensiveerd, en hebben we samen met de diëtisten van het team een tweetal sportmuesli’s geïntroduceerd.

POWER Sport Energiemuesli

De POWER Sport Energiemuesli is ontwikkeld als dé perfecte start voor de renners door een hoog gehalte aan vezels en energie. Tevens bevat de muesli een minimale hoeveelheid vet zodat de koolhydraten sneller worden opgenomen.

AFTER Sport herstelmuesli

De AFTER Sport herstelmuesli kan na het sporten worden gegeten. Door het hoge gehalte aan eiwitten herstellen de spieren sneller en door de langzame koolhydraten zodat het energieleve snel weer op peil is.

Team Sunweb’s Keep Challenging Center

Team Sunweb heeft een eigen Keep Challenging Center in Sittard. Dit sportersdorp bestaat onder andere uit 28 appartementen, verdeeld over 14 energiezuinige en duurzaam gebouwde woningen. Deze campus is een plek waar sporters dagelijks samenwerken, waarbij ze kunnen beschikken over excellente faciliteiten op het gebied van training, coaching, voeding, innovatieve projecten en het voorkomen van blessures. Het wordt de basisplek van hun opleiding en een uitvalsbasis vanwaar ze zullen vertrekken naar en terugkeren van meerdaagse hoogtestages in de bergen en trainingskampen in Zuid-Europa.

De ploeg van renners als Marc Hirschi en Wilco Kelderman wil vooral de jongste talenten opvangen in de campus en ze voorbereiden op een profcarrière. Ook de vrouwenploeg gaat gebruikmaken van de campus. Ook de talenten zullen gebruik gaan maken van de biologische ontbijtgranen van De Halm.

CCC-Liv Team

Sinds 2020 hebben we tevens een samenwerking met een vrouwenwielerploeg: CCC-Liv Team. Dit team, waar in 2020 onder andere Marianne Vos bij reed, is actief in alle koersen voor dames. De rensters van CCC-Liv Team ontbijten ook met onze gezonde producten die overal mee naartoe worden genomen.

Daarnaast sponsoren wij nog enkele sporters op persoonlijke titel. Thalita de Jong bijvoorbeeld, rijdend voor het Chevalmeire Cycling Team, en Yara Kastelijn die actief in het veldrijden (cyclo-cross) is – ze is zelfs regerend Europees kampioene.

We hebben nog mogelijkheden om (duur)sporters of teams te helpen met hun voeding! Ben jij actief topsporter in duursportdisciplines, of heb je baat bij gezonde voeding bij jouw sport? Laat het ons weten, we kunnen dan samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het is uiteraard een mooie wisselwerking als sporters beter presteren met onze biologische ontbijtgranen, en voor De Halm zijn jullie mooie ambassadeurs!